اره یکی از ابزارهایی است که از زمان های بسیار دور در اشکال مختلف مورد استفاده انسان ها قرار می گرفته است. اساس روند برش با اره، بسته به حرکت رفت و برگشتی تیغه آن دارد. پیشرفت تکنولوژی موجب شده است که تیغه هایی با درجه سختی و استحکام مختلف تولید شوند تا بتوان برای برش کاری قطعات یا سطوح متنوع از آن استفاده کرد و نیاز مشتریان برطرف شود.ارّه یک ابزار برنده، شامل یک تیغه یا یک زنجیر، دارای دندانههای برنده است. اَرّه یکی از ابزارهایی است که برای قطعه کردن و دو نیم کردن قطعه کار با حرکت رفت و برگشتی و اصطکاکی دندانه با قطعه کار در درودگری و بسیاری از پیشهها و رشتههای فنی و صنعتی کاربرد دارد.اره دستی دارای یک دسته معمولاً چوبی و یک تیغه لبهتیز فلزی دندانهدار است که برای بریدن و دونیمه کردن اجسام استفاده میشود. در جاییکه به علت بزرگ بودن یا ضخیم بودن یک جسم بریدن آن با کارد یا قیچی میسر نیست از اره استفاده میکنند.
بهطور کلی ارهها به دو دسته تقسیم میشوند
ارههای قطعکن برای برش عرضی
ارههای شکافزن برای برشهای طولی
تیغ اره و ساختار اره
ساختار اره ها با توجه به اینکه دستی، برقی یا موتوری هستند؛ بسیار متفاوت است.
اره های دستی اصولا از دو قسمت تشکیل شده اند که نام یک قسمت دسته و نام قسمت دیگر تیغ اره است، که جنس دسته ها مانند تیغ اره ها تنوع بسیاری دارد. اره برقی ها نیز چون تنوع زیادی دارند ساختار هایشان به شدت پیچیده است اما هم چنان در آن ها از انواع تیغ اره استفاده می شود که در اشکال مختلف دایره ای ، صاف و جنس های متفاوت به دستگاه متصل می شوند.
آشنایی با انواع اره
همان طور که گفتیم اره ها انواع متفاوتی دارند و روش های متنوعی برای دسته بندی آن ها وجود دارد اما یکی از مهم ترین نوع دسته بندی برای آن ها ؛ دسته بندی از طریق منبع تغذیه است که می توان انواع اره را در سه دسته اره برقی ، اره بنزینی ( موتوری )و اره دستی تقسیم کرد.
انواع اره دستی
این دسته از محصولات ساده ترین نوع اره به شمار می روند و تعداد مدل های آن بسیار زیاد است تفاوت آن ها در تعداد دندانه ها ، تراکم دنده ها و زاویه های بین دنده ها است کاربرد اصلی اره های دستی برش چوب است و در کارهای نجاری از آن ها بیشتر استفاده می شود و تعداد اندکی از آن ها برای برش آهن و سایر اجسام استفاده می شود .
اره سنتی نجاری (اره دستی سنتی):
این نوع اره یکی از پرکاربرد ترین انواع اره محسوب می شود که دسته آن D شکل است و در سه مدل در بازار وجود دارد تفاوت سه مدل آن ها با یکدیگر در طول تیغه و اندازه دندانه ها می باشد
اره مویی دستی (اره کمانی):
این نمونه از انواع اره دستی برای انجام برشکاری های دقیق و ظریف محصولات چوبی بهترین گزینه است. بیشترین کاربرد اره مویی برای معرق کاری است و در زمان کار باید مراقب باشید تا تیغه آن نشکند. شکل ظاهری دسته این اره ها به صورت U و نام دیگر آن اره کمانی است این نوع اره به صورت برقی نیز وجود دارد که در بخش انواع اره برقی آن را به طور کامل توضیح می دهیم.
اره منبت کاری:
اره منبت کاری در دسته اره دستی قرار می گیرد این نمونه از اره شباهت زیادی به اره مویی دارد و U شکل است اما کمان های آنها به شکلی طراحی شده اند که عمق بیشتری را برش می دهند و تیغه آنها نیز از اره مویی ضخیم تر است.
اره دستی دو طرفه:
وجود دو دسته در دو سمت این اره ها باعث می شود تا در زمان برش کاری دو نفر بتوانند با همکاری یکدیگر برش را انجام دهند . کاربرد اره دو طرفه بیشتر برای بریدن الوار بزرگ و تنه درختان است.
اره سرشاخه زن:
این نمونه از اره برای هرس کردن درختان و باغبانی گزینه بسیار خوبی است سر تیغ این اره به صورت قوس دار است و دسته آن بلند است تا بتوان برای شاخه هایی که دسترسی به آنها سخت است از آن استفاده کرد.
اره برش سطح:
این نمونه از اره در شرایطی کاربرد دارد که قصد برش سطح چوب به منظور حذف قسمت های اضافه یا بیرون زدگی ها را داریم. دندانه های استفاده شده روی این اره ها به صورت موازی هستند و وجود دو لبه با دندانه باعث شده تا بدون آسیب رسیدن به چوب بتوان از آنها استفاده کرد.
اره دم روباه:
طول این نوع اره از ۳۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر است و تیغه آن شکل خاصی دارد که قسمت نوک آن باریک تر از قسمت انتهایی می باشد. توسط اره روباهی می توان چوب را هم به صورت طولی و هم به صورت عرضی برش داد.
اره نجاری پشت دار
طول این اره ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر است و یک قطعه چوبی یا فلزی در قسمت بالای تیغه از ابتدا تا انتهای آن وجود دارد که باعث می شود هنگام برش تیغه تاب بر ندارد . دندانه ها رو به جلو هستند و هنگام برش در جهت خلاف آسیبی به کاربر وارد نمی شود.