دریل ها و تخریب ها


دریل

ابزاری است دستی یا الکتریکی، که برای سوراخ کردن چیزها به کار می‌رود. دریل را با توجه به قدرت آن و نیز با استفاده از مَتّه مناسب، می‌توان برای سوراخ کردن چوب، فلز و بتن به کار برد.[۱]

با پیشرفت ابزارها، امروزه نه تنها برای سوراخ کاری، بلکه با اضافه کردن قطعاتی دیگر، می‌توان امکاناتی مانند ساییدن، گردبر، عمودبر و… را هم به این دستگاه اضافه کرد، اگرچه بهتر است برای هر کاری از ابزار مناسب همان کار استفاده کرد.

تاریخچه دریل

شاید کمی عجیب به نظر برسد اما در حدود 3500 سال قبل از میلاد مسیح، انسان‌ها شروع به ساختن ابزارهای چرخشی کردند که ساده‌ترین آنها تکه سنگی استوانه‌ای شکل و نوک تیز بود که بین دو دست قرار می‌گرفت و با چرخش مکرر سوراخ هایی در چوب و یا پوست و استخوان حیوانات ایجاد می کرد. در واقع این سرآغاز به وجود آمدن دریل‌ها بود.سال‌های بسیار گذشت تا اینکه اولین ماشین سوراخ کاری ساده که از یک کمان و یک ابزار نوک تیز تشکیل می شد در 10000 سال قبل ساخته شد. با پیچیدن نخ کمان به دور ابزار و به جلو و عقب حرکت دادن آن، با سرعت نسبتا بالایی می چرخید و عمل سوراخکاری را انجام می‌داد.

این روند تکاملی آنقدر ادامه یافت تا آنکه دریل دستی به وجود آمد. امروزه نیز می‌توان برخی از آنها را مشاهده کرد که از یک گیربکس برای انتقال قدرت و یک دسته‌ی چرخان و یک تکیه گاه تشکیل شده اند.با پیدایش موتورهای الکتریکی، تحول عظیمی در ساختار دریل ها به وجود آمد و شرکت های مختلفی در سراسر دنیا شروع به تولید دریل هایی با موتور الکتریکی کردند و کم کم به دریل های پیشرفته امروزی رسیدند.

به طور خلاصه در تاریخچه دریل انواع زیر وجود دارد:

دریل‌های مکانیکی

دریل شترگلو

دریل دستی کرند

دریل با مته کمان

پیچ گوشتی ساعتی

دریل بشقابی یا Breast

انواع دریل شارژی بر اساس کاربرد

دریل های شارژی در دو نوع دریل پیچ گوشتی شارژی و دریل پیچ گوشتی شارژی چکشی وجود دارند که تفاوت آن ها در نوع عملکرد آن ها است.

دریل پیچ گوشتی شارژی

 علاوه بر قابلیت سوراخکاری امکان باز و بسته کردن پیچ ها را نیز دارند در قسمت جلوی دستگاه یک حلقه گشتاور وجود دارد که این امکان را برای شما فراهم می کند تا گشتاور دستگاه را مطابق با نوع پیچ و انرژی که لازم دارد تنظیم کنید.

دریل پیچ گوشتی چکشی

دریل پیچ گوشتی شارژی سه حالته است این دریل علاوه بر این قابلیت سوراخکاری دارد توانایی باز و بسته کردن پیچ ها و بعد از آن حالت ضربه زدن به تنهایی را نیز شامل می شود در واقع سه حالت سوراخکاری ، چکشی پیچ بند را دارا می باشد.

انواع دریل برقی

دریل برقی چکشی

 این دریل برای روشن شدن نیاز به سیم برق دارد و علاوه بر حال چرخشی که سوراخکاری انجام می شود حالت چرخش و ضربه هم باهم دارد که هم می چرخد و هم ضربه می زند.

دریل گیربکسی چکشی

این دریل همانند دریل چکشی است با این تفاوت که گیربکس آن دو سرعته است به این معنا که می توان موتور دستگاه در حالت سرعتی یا قدرتی قرار داد اگر دستگاه در حالت سرعتی قرار گیرد سرعت چرخش بیشتر است و اگر دستگاه در حالت قدرتی قرار گیرد قدرت ضربه ها بیشتر است.

قسمت های اصلی تشکیل دهنده دریل چیست ؟

اجزای تشکیل دهنده دریل عموما به شرح زیر می باشد:

سیم برق

کلید روشن و خاموش

تراز عمق سنج

سه نظم

دسته نگه دارنده

کلید خاموش و روشن کردن حالت چکشی

کلید تنظیم سرعت و یا دیمر

کلید چپ گرد و راست گرد

انواع ابزار تخریب بتن

از گذشته تا به حال برای تخریب بتن از ابزار های مختلفی استفاده می شود. بتن یکی از مهمترین مصالحی است که برای ساخت ساختمان ها و موارد دیگر استفاده می شود حال گاهی اوقات نیاز است که بتن های ساخته شده تخریب شوند بنابراین به ابزار های تخریب بتن نیاز است. انواع ابزار تخریب بتن شامل موارد زیر می شود.

بتن کن

چکش تخریب

سنگ شکن بتنی هیدرولیک

سنگ شکن

اره سیمی بتن

اسپلیتر هیدرولیک

چکش هیدرولیک

محصول به لیست علاقه مندی ها اضافه شد
محصول به لیست مقایسه اضافه شد